Έκθεση με τίτλο «Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής»

Έκθεση με τίτλο "Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής", στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, της εικαστικής ομάδας χωρο - χρόνος, από 6 Μαίου έως 2 Ιουνίου.

23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από 24 έως 31 Μαΐου 2017 με ελεύθερη είσοδο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Για το φεστιβάλ δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης

Ημερίδα «Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Στο πλαίσιο του 2ου έτους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 σας προσκαλούμε στην ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»
που θα πραγματοποιηθεί στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Πέμπτη, 25η ΜΑΪΟΥ 2017 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Ατλαντίς, οδός Υγείας 2, Ηράκλειο (ώρα προσέλευσης 5.00 μ.μ., ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.)

Παρουσίαση βιβλίου «Εξορίες γλώσσας»

Ένα σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο με τίτλο Οι «Εξορίες γλώσσας» (εκδόσεις Γαβριηλίδη) θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) την Πέμπτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 20.00. Συγγραφέας ο παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής ο Κώστας Νασίκας, με αξιοσημείωτο κλινικό και συγγραφικό έργο στην Γαλλία και στην Ελλάδα.

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει την παράσταση ΛΗΘΗ «στο σπίτι»

Μία ατελής, εργασία-παράσταση της ΛΗΘΗΣ του Δημήτρη Δημητριάδη. Ατελής γιατί παρουσιάζονται οι τρείς από τους μονολόγους και μικρά αποσπασματικά μέρη των άλλων δύο. Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει την παράσταση ΛΗΘΗ, «στο σπίτι», κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Επιστημονική Διημερίδα: «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου , το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας».

Παρουσίαση βιβλίου «Τρίτο Μνημόνιο-Η Ανατροπή μιας Ανατροπής» της Νάντιας Βαλαβάνη

Ο Εκδοτικός Οίκος Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ και το Βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ παρουσιάζουν το βιβλίο της Νάντιας Βαλαβάνη «ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ -Προσωπικά τεκμήρια μιας συλλογικής διάψευσης»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στις 7:30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου, (Ανδρόγεω 4 - ισόγειο).

Θέατρο «Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά»

"Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά" ( Caravan Junior):Σάββατο 27/5/2017: Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου -Αίθριο

Ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου»

Η τελευταία ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου» θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των Η.Π.Α. κ. Άγγελος Χανιώτης θα μιλήσει με θέμα: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Επιστημονική συνάντηση στο Ζαρό με θέμα «Το νερό»

Το νερό αποτελεί συστατικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας και της ίδιας της ζωής, αλλά και βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ζωτικότητα του νερού έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γεωλόγους, ωκεανολόγους, χημικούς, βιολόγους, αλλά και γιατρούς ή διαιτολόγους, ενώ η σύγχρονη οικολογική σκέψη, με το εύρος των διαφορετικών προσεγγίσεων, σχολών και ρευμάτων, μελετά τις ολοένα εντονότερες γεωλογικές, κλιματικές και άλλες προκλήσεις που προξενεί η έλλειψη, η αλλοίωση και εν γένει ο μετασχηματισμός του νερού σε όλες του τις μορφές.

1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ηρακλείου

Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη, εργαζόμενους και άνεργους, στις 27 και 28 Μαΐου στο Πάρκο Υγειονομικού και την πύλη Βηθλεέμ στο Λάκκο να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα, απαιτώντας τα εντελώς αυτονόητα για τον 21ο αιώνα: ισότητα, ελευθερία κίνησης, ελευθερία λόγου.

Ομιλία κ. Άγγελου Χανιώτη, του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη θα είναι η τελευταία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο. Θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Θέμα της θα είναι: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Συναυλία της χορωδίας «Ιωνία Αηδών»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την πανηγυρική συναυλία της χορωδίας “Ιωνία Αηδών”, με την οποία θα κλείσει ο νέος κύκλος των ομιλιών, που διοργάνωσε, με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Ημερίδα «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας»

Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας» με σκοπό να παρουσιαστούν και να συζητηθούν Στοχευμένες Δράσεις και Παρεμβάσεις Ερευνητικών Εργαστηρίων Οδικής Ασφάλειας, συνεργασίες φορέων Υπουργείων και Κυβερνητικών Οργανισμών, Καλές Πρακτικές Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αρμοδίων φορέων και στελεχών εξειδικευμένων στην ασφάλεια των οχημάτων.

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και τη στήριξη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα της κρίσης»

Ημερίδα με θέμα "Η γυναίκα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα της κρίσης", την Τρίτη 30 Μαίου 2017, στην αίθουσα "Καστελλάκη", Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ώρα: 9:00- 14:30

Εκδήλωση με θέμα «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης»

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης» με ομιλητή τον κ. Λυγερό Νίκο, την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10).

Μουσική Εκδήλωση της Ενορίας Εσταυρωμένου Ηρακλείου

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Εσταυρωμένου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 31 Μαιου 2017 ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν.Εσταυρωμένου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία ΄ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ΄& οι μουσικοί που την απαρτίζουν, παρουσιάζοντας στους φίλους ενορίτες ένα μπουκέτο τραγούδια των πιο σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και ποιητών.

Διεθνή Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: «Επιτεύγματα και αλληλεπιδράσεις της Αρχαίας Ελληνικής και Ινδικής Ιατρικής»

Το Ελληνικό Παράρτημα της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
διοργανώνουν Διεθνή Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: «Επιτεύγματα και αλληλεπιδράσεις της Αρχαίας Ελληνικής και Ινδικής Ιατρικής».

4ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου

Το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου (Παράλληλη Δράση) το  Σάββατο 1, Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο του "Τεχνόπολις" (Αμμουδάρα).

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων