inner image

Φεστιβάλ «Τέχνη καθ' οδόν» - 2η ημέρα

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 04/07/2017 - 04/07/2017
Τοποθεσία Ηράκλειο, Ηράκλειο

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Τέχνη καθ' οδόν»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21.00-21.30 Μοντέρνα χορευτικά από τη σχολή Dance House. Xορογραφίες, διδασκαλία: Ροδούλα Κρανιωτάκη.

21.30-23.30 Η “OSMANNGOLD”, μια από τις κορυφαίες στο είδος της, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ορχήστρες, παρουσιάζει “Μεγάλους κλασικούς του Swing” και υπόσχεται στους λάτρεις της jazz και του swing μιαν αλησμόνητη βραδιά. Ένα ρεπερτόριο από την σπουδαία παράδοση της “Big Band”, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη μεγάλη κληρονομιά του swing του ’30 και του ’40. Στη σκηνή David Micheloni, (Κλαρινέτο), Andrea Coppini (Σαξόφωνο), Μarco Nezi και Stefano Pratezi (Τρoμπέτα), Luciano Fiorello (Τούμπα), Andrea Soldani (Τρομπόνι), Andrea Rinaldi (Πιάνο), Ferdinando Romano (Κοντραμπάσσο), Marcello Nesi (Κρουστά).

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

11.00 Η έκθεση χειροτεχνών ανοίγει τις πύλες της. Eκατό και πλέον χειροτέχνες εκθέτουν και φέτος έργα τους στο φεστιβάλ και διδάσκουν πρόθυμα την τέχνη τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό εργαστήρι ψηφιδωτού, να μάθετε πως φτιάχνεται ένα μινωϊκό τόξο, να κάνετε καθημερινά Face painting, να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο χειροποίητου κοσμήματος, να εξασκηθείτε στην ζογκλερική», και να χαλαρώσετε στη “healing area” της Acrow flow. Σεμινάριο χειροποίητου κοσμήματος.

Σταθερά εργαστήρια στο πάρκο, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, από την Αctive Flow

Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ τεχνικές χαλάρωσης, στην « Healing area» της «Acro Flow».

12.00-14.00 «Παρκοπειρατές» 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, από τους Αctive Flow. Ανακαλύψτε μαζί τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.

14.00-16.00 «Παιχνίδια του κόσμου». Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο.

16.00-18.00 Εργαστήρι ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.

18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting)

  

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

18.30- 19.00 Η Κρητική Ακαδημία, με προπονητή τον Δημήτρη Τουρλάκη, σε τέχνες ...πολεμικές!

19.00-20.00 Γιόγκα γέλιου από την «Χρυσαλλίδα» της Μανιάνας Μιγάδη.

20.00-20.30 Η κρητική βραδιά ξεκινά με το αγαπητό σε όλους μας «Λύκειο Ελληνίδων,Ηρακλείου». Τα πεπειραμένα μέλη του χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Γιώργου Γιακουμάκη (λύρα), Ανδρέας Καραπιδάκη (λαούτο) και Άγγελου Κατσαρού (λαούτο).

20.30-21.30 Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η σχολή χορού «Τέχνη Χρώ» και η ομάδα του Στέλιου Καρλάκη, με χορευτικά και ανοικτό μάθημα παραδοσιακών χορών.

21.30- 22.30 Συνεχίζει με τη λύρα του ο Δημήτρης Σκουλούδης. Συμμετέχουν: Αντώνης Χαραλαμπάκης (λαούτο), Γιώργος Σκουλούδης (λαούτο), Αντώνης Πρινιανάκης (ακουστική κιθάρα).

22.30-23.30 Τη βραδιά κλείνει, χορεύοντας επίσης και διδάσκοντας, το παραδοσιακό εργαστήρι χορών και μουσικής «Ίσταμνος».

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)

19.30 -20.00 Τολμηρά ακροβατικά εδάφους από την Αcro Flow Crete (Acro Yoga).

 

ΠΛΑΤΕΙΑ 18 ΑΓΓΛΩΝ

και …“ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΚΑΝΤΑΔΑ” καθ’ οδόν!!

19.00 Η χορωδία Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, η Χορωδία Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική ορχήστρα νέων, αναβιώνουν την “ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΚΑΝΤΑΔΑ", πάνω σε μια ιδέα του Δρα Αγησίλαου Αλιγιζάκη. Διευθύνει ο Νίκος Αντωνακάκης.

Ξεκινώντας από την πλατεία και ανεβαίνοντας την οδό 25ης Αυγούστου, οι κανταδόροι θα σταματήσουν για λίγο στα Λιοντάρια και θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην οδό Δαιδάλου και στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, για να καταλήξουν, τραγουδώντας για μισή περίπου ώρα, στην οδό Κατεχάκη.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21.00- 22.00 Η ορχήστρα πνευστών και κρουστών οργάνων WIND & PERCUSSION YOUTH ORCHESTRA, του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, ερμηνεύει μουσική από τον διεθνή κινηματογράφο. Μουσική διεύθυνση Μπάμπης Παλιός.

22.00-22.30 Το ξακουστό CIRCO BAHALO, σ’ ένα κεφάτο και πολύχρωμο πρόγραμμα, με ζογκλέρ, ακροβάτες, μαγικά κόλπα και commedia del’ arte. Zωντανή ορχήστρα, με κλαρίνο, πολίτικο λαούτο, ακορντεόν, κοντραμπάσο, κρουστά και τραγούδι. Μετέχουν: H Νίκη Μαριετάκη, ο Αιμίλιος Κλαδίτης, Ο Βαγγέλης Τσάταλος, ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, η Αγγελική Λύσα, η Ζωή Μαλιάκα, και η Ιωάννα-Σοφία Ασπιώτη. Αν δεν το προλάβετε εδώ, θα το βρείτε αμέσως μετά στην πλατεία Αγίου Τίτου.

22.30-23.30 Zumba και Latin Party από τους “Νούς και Σώμα” και τους JS.

ΟΔΟΣ ΕΒΑΝΣ ( Πύλη Ιησού-Καινούργια Πόρτα)

19.00 “Το Μεγάλο Κάστρο του Καπετάν Μιχάλη - Ακολουθώντας τα βήματα του Ν. Καζαντζάκη”.

H ομάδα εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, σας καλεί να ξεναγηθείτε στο …παρελθόν και να γνωρίσετε την πόλη μέσα απ’ τα μάτια του μεγάλου συγγραφέα.. Συναντηθείτε μαζί της στην Καινούργια Πόρτα του Ενετικού Τείχους και ακολουθήστε την στις Τρεις Καμάρες (μέσω της οδού Πεδιάδος), στην Πλατεία Κορνάρου, στο Μειντάνι, στην πλατεία Λιονταριών, στη γειτονιά του Καζαντζάκη, ως τον Άγιο Μηνά και την Αγία Αικατερίνη. Η ξενάγηση καταλήγει, στον τάφο του Καζαντζάκη.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

18.30-21.00 Αν δεν είσαστε ήδη, γίνεται ζωγράφοι! Κάθε μέρα, από σήμερα και μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ, την ίδια ώρα, ένας εικαστικός θα σας περιμένει στην πλατεία να ζωγραφίσετε, μόνοι ή με την παρέα σας, έναν πίνακα της έμπνευσής σας, που θα μείνει στην πόλη!

20.00-20.40 H παιδική-νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο η Έλενα Περισυνάκη.

20.40-22.15 Η Νεκταρία Λαουμτζή και η μουσική ομάδα Cantanti, του ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε μια συναυλία ελαφράς, κλασικής μουσικής, με τίτλο “Voci angeliche”. Στο πιάνο η Νεκταρία Λαουμτζή.

22.15-22.45 Η χορωδία ΙΝΤΕRCANTO, σε έντεχνη μουσική από όλο τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.

22.45 -23.45 Το CIRCO BAHALO με την ορχήστρα, τους ζογκλέρ, τους ακροβάτες και τα …μαγικά του, συνεχίζει ακάθεκτο. Απολαύστε εδώ το πλήρες πρόγραμμά του.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

19.30 – 19.35 Ανατολίτικοι χοροί από τον Σύλλογο χορού και τέχνης «Νους και Σώμα».

19.35- 21.00 Το γνωστό και πολύ αγαπητό μουσικό σχήμα των Couleur Locale, σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσική. Παίζουν: Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο,τραγούδι), Νικόλας Χριστόπουλος (drums), Γιάννης Καπετανάκης (κόντρα μπάσο).

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει στην πλατεία και σας καλεί να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη!

19.30- 20.30 Η χαρούμενη μουσική συντροφιά των “KULTUR MUTUR” σας καλεί να χορέψετε και να τραγουδήσετε μαζί της, με τραγούδια για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινήστε από τη Λιλιπούπολη και ταξιδέψτε μουσικά ως τον …Διονύση Σαββόπουλο!

20.30-21.00 Η Maggie Popesku σε πόπ μουσική.

21.00-21.30 Οι Αctive Flow Performances φέρνουν τις φωτιές, και τα λοιπά …ζογκλερικά τους στην πλατεία.

21.30 -22.00 Η Γιασεμή Σπυριδάκη και η Ιωάννα Πατεράκη, με τις κιθάρες τους, σε σύγχρονο ελληνικό και ξένο τραγούδι.

22.00-23.30 To Jazz Duo της Μαρίας Κριτσωτάκη και του Αντώνη Τσικανδηλάκη, σε jazz standards ρεπερτόριο

 

ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ (Αγία Τριάδα, Χανιόπορτα)

17.00 Από σήμερα και για το επόμενο διήμερο (5 και 6 Ιουλίου), δυο εικαστικοί -η Άννα Σαλούστρου και ο Γιάννης Δημητράκης-, οργανώνουν ένα δικό τους “φεστιβάλ” μέσα στο Φεστιβάλ. Η Άννα ζωγραφίζει τοίχους, φτιάχνει “χαλ-Άσματα” και ανοίγει παράθυρα στον …ουρανό, ενώ ο Γιάννης συμβάλλει με ένα δικό του γκραφίτι.

20.00-21.00, Η Ομάδα Χορού των Γουρνών Τεμένους με χοροδιδάσκαλο τη Νίκη Πλουμίδου χορεύει παραδοσιακούς χορούς. Στη λύρα ο μαθηματικός Βαγγέλης Αλεξάκης και στο λαούτο ο φυσικός Χρήστος Ζηδιανάκης.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (Αγία Τριάδα)

Πέρυσι ήταν ο Λάκκος. Φέτος έχει η Αγία Τριάδα την …τιμητική της! Συμβουλευτείτε τον χάρτη και ξεκινήστε προς τα εκεί νωρίς, για να προλάβετε να περιηγηθείτε τους γύρω δρόμους και να δείτε τις τοιχογραφίες και τα γκράφιτι που ετοιμάζουν στην περιοχή είκοσι και πλέον εικαστικοί για το φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”. Θα χρειαστεί να πάτε και να ξαναπάτε.

Στην πλατεία σάς περιμένει ένα σημαντικό …ερώτημα: «Ποιος είσαι»? Το θέτει μια μεγάλη “εγκατάσταση”, με τίτλο: “Έχετε ταυτότητα;”, που ετοίμασε ο Νάσος Ζαγκώτης, με καλλιτεχνικούς συνεργάτες τον Μάνο Ευχετζή, την Ειρήνη Καραμπίνη, και την Πωλίνα Παπανικολάου. Η εγκατάσταση έγινε με τη στήριξη της Δ.ΕΠ.ΑΝ.ΑΛ και τη σύμπραξη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, καθώς συμβάλει και στην αισθητική αναβάθμιση της πλατείας. Η ίδια η Αγία Τριάδα άλλωστε είναι μια συνοικία που βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας. Ψάχνει τις απαντήσεις στην τέχνη που απλώνει στον δικό της λαβύρινθο. Θέλει να γίνει: “η Αγία Τριάδα των καλλιτεχνών”! Και σας καλεί για να σας ρωτήσει: Εσείς έχετε ταυτότητα;

19.00 -21.00 Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “Less is more”. Άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας γίνονται χρήσιμο “έργο” για την πόλη!

Κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Ηρακλείου γινόμαστε για λίγο δημιουργοί πάνω στο «σώμα» της πόλης. Φέρνουμε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε από κοινού, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο.

20.00- 20.30 Οι “ANTIΚΡΟΥΣΤΟΙ” δια…τυμπανίζουν την έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται για μια αυτο-οργανωμένη μπατουκάδα (ορχήστρα βραζιλιάνικων κρουστών), χωρίς ιεραρχική δομή και χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με επιρροές από τη Λατινική Αμερική και τη Μαύρη Ήπειρο. Χρησιμοποιούν τους ρυθμούς άφρο σάμπας, ρούμπας και σον, για να φτιάξουν δικά τους τραγούδια και να αναδείξουν τον δικό τους μουσικό χαρακτήρα. Καθώς λένε, με βάση τις εναλλαγές των μπάσων ήχων που σκορπούν τα …φούντου και σε συνδυασμό με τις γρήγορες κινήσεις των …ντόμπρα, τα …ρεπενίκια και οι …κάισες εκτοξεύουν προς κάθε κατεύθυνση τον ξεσηκωτικό ρυθμό της σάμπας (βοηθούντων και των μουσικών λεπτομερειών που προσθέτει το … αγκογκό)! Είτε καταλάβατε είτε όχι, ετοιμαστείτε να παίξετε και να χορέψετε μαζί τους!

Την ίδια ώρα οι ξυλoπόδαροι και οι ζογκλέρ τωv ΑCTIVE FLOW PERFORMANCES, γεμίζουν χαρά και γέλιο την πλατεία.

21.00-22.00 Το κουκλοθέατρο “ΚΟΥ-ΚΛΩ” παρουσιάζει το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: “Το Ασχημόπαπο”.

22.00-23.30 “Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη”, από τους σπουδαστές τραγουδιού της Λένας Χατζηγεωργίου και Λαϊκών Οργάνων, του Νίκου Τσαφαντάκη, του ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Παίζουν Μανώλης Κανακάκης (ακορντεόν), Νick Vailer (κιθάρα), Νίκος Τσαφαντάκης (μπουζούκι), Μάνος Παπαδάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παγωμένος (κρουστά), Αριστείδης Κουτεντάκης (μπαγλαμάς). Επιμέλεια προγράμματος, κείμενα Λένας Χατζηγεωργίου.

 

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)

Προ-φεστιβαλική δράση: Οι εικαστικοί Μathew Halpin, John Bowman, Αnn Shostrom και Britta Stenmanns, έχουν ήδη από ημερών εγκαταστήσει το πνεύμα του φεστιβάλ στην περιοχή. Συνεχίζοντας το Lakkos Project, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες να κοσμούν τα κτίρια της με νέες τοιχογραφίες.

20.45-21.00 Οι “Αντικρουστοί” καταφθάνουν στον Λάκκο και κηρύσσουν κι εδώ την έναρξη του φεστιβάλ, με το δικό τους, ενθουσιώδη και εξαιρετικά …ηχηρό τρόπο. Μαζί τους οι ξυλοπόδαροι, οι fire jugglers και η λοιπή …συμμορία των Αctive Flow Performances, με σκοπό να κάνουν το πάρκο …άνω κάτω.

21.15- 21.30 Μυηθείτε στον κόσμο της …μαγείας. Ο Μάγος Vitalio σας αφήνει άφωνους με το μυστήριο show του.

21.30-23.30 Ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιάννης Κρητικός, ο Νίκος Σταματάκης και η Μαρία Φασουλάκη κλείνουν τη βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ)

19.00-21.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αρτεμισία”, στηρίζοντας ενεργά την οργάνωση του “Τέχνη καθ’ οδόν” στην Αλικαρνασσό, στήνει στην πλατεία τρία ζωντανά εργαστήρια -ζωγραφικής, ψηφιδωτού και ντεκουπάζ-, και εκθέτει έργα μελών του.

21.00-21.45 Το τριήμερο εγκαινιάζει κι εδώ ο Θίασος Σκιών Άθω Δανέλλη – Γιάννη Παπαδόπουλου, με μια περιπετειώδη κωμωδία. Έχει «άρωμα» μικρασιάτικo και τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και το Στοιχειό της Σμύρνης».

21.45-23.00 Μικρασιάτικη βραδιά, με μουσική, τραγούδια και χορούς, από την παραδοσιακή χορωδία και τη χορευτική ομάδα της “Αρτεμισίας”. Στην ορχήστρα οι: Στέλιος Λιβιέρης (μπουζούκι), Κωστής Μπαλαμούτσος Ακορντεόν, Μανώλης Παπαδάκης (τραγούδι-κιθάρα), Κυριάκος Παπαδάκης (τουμπερλέκι), Ρένα Τουτουντζάκη (κιθάρα-τραγούδι), Μαντώ Ρασούλη (βιολί).

Δείτε εδώ το σποτάκι του φετινού «Τέχνη καθ' οδόν»

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE