επιστροφή
Main_page
Newsletter No37 - Φεβρουάριος 2012
29/02/2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Το Αναπτυξιακό Μοντέλο του Δήμου Ηρακλείου

Απογραφή των Δικαιούχων Κοινωνικών & Προνοιακών επιδομάτων

Εργασίες Αναβάθμισης Προαύλιων Χώρων σε Νηπιαγωγεία του Ηρακλείου

Απόλυτα Επιτυχημένο το 1ο VILLAGE CAMP του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Εμβολιασμοί παιδιών ΡΟΜΑ καταυλισμού Ν. Αλικαρνασσού

Ηλεκτρονικές Πληρωμές στο Δήμο Ηρακλείου

 


Το Αναπτυξιακό Μοντέλο του Δήμου Ηρακλείου - Με σεβασμό στην ιστορία σχεδιάζουμε παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε το Ηράκλειο του 21ου αιώνα

Το Όραμα για ένα Δήμο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες του Δημότη και στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πόλης που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία της και τον πολιτισμό της, αποτυπώνεται σε 3 ενότητες στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ του Δήμου Ηρακλείου. Στην εντός Τειχών Πόλη, στην Εκτός Τειχών Πόλη (περιφερειακό Ηράκλειο) και την Αλικαρνασσό και στην Αγροτική ενδοχώρα.

Η έγκαιρη υλοποίηση του Αναπτυξιακού Μοντέλου κρίνεται επιτακτική, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και στοχεύει στην δημιουργία των απαραιτήτων υποδομών, έργων και παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα, ενισχύουν την οικονομική αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα και δημιουργούν  νέες θέσεις εργασίας.

περισσότερα...


Απογραφή των Δικαιούχων Κοινωνικών & Προνοιακών επιδομάτων

Από το ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ της  Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του Δήμου Ηρακλείου υπενθυμίζεται, ότι η Απογραφή των Δικαιούχων  Κοινωνικών & Προνοιακών επιδομάτων,  που πραγματοποιείται  από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ ), θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου 2012. Η παραλαβή της βεβαίωσης χορήγησης επιδόματος συνεχίζεται κανονικά από το τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής  (οδός 1770 αρ 24, γ’ όροφος).

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι  των Προνοιακών Επιδομάτων που δεν έχουν απογραφεί, όπως προσέλθουν στην Υπηρεσία μας για τη χορήγηση της βεβαίωσης, που απαιτείται για την απογραφή των.


Εργασίες Αναβάθμισης Προαύλιων Χώρων σε Νηπιαγωγεία του Ηρακλείου

Τα 29ο & 55ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου, επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, προκειμένου να δει από κοντά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του προαύλιου χώρου που πραγματοποιήθηκε. Πρόκειται για δυο νηπιαγωγεία του Δήμου μας, που φιλοξενούν περίπου 70 νήπια και προνήπια στην περιοχή των δυτικών συνοικιών της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε εργασίες αναβάθμισης του αύλειου χώρου με την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου ασφαλείας από φυσικό καουτσούκ, υλικό που ενδείκνυται απόλυτα σε χώρους αναψυχής και παιχνιδιού, παιδιών προσχολικής ηλικίας.


Απόλυτα Επιτυχημένο το 1ο VILLAGE CAMP του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Χαμόγελα και παιδικές φωνές γέμισε το γήπεδο του Αγ. Μύρωνα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του 1ου Village Camp που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Μικροί μαθητές ηλικίας από 6 έως 12 χρονών από τον Αγ.Μύρωνα, τα Σταυράκια και τις Βούτες απόλαυσαν περισσότερες από 3 ώρες ξεγνοιασιάς κ έντονης φυσικής δραστηριότητας. Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά αθλητικών προγραμμάτων σχεδιασμένα από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

περισσότερα...


Εμβολιασμοί παιδιών ΡΟΜΑ καταυλισμού Ν. Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σε θέματα Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων) και του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Αλικαρνασσού με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου δράση για τον  εμβολιασμό  παιδιών του καταυλισμού Νέας Αλικαρνασσού στις 21, 23 και 28  Ιανουαρίου 2012.

περισσότερα...


Ηλεκτρονικές Πληρωμές στο Δήμο Ηρακλείου

Σε ένα ακόμα βήμα για την εξυπηρέτηση του δημότη προχωρά η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με την εισαγωγή στην οικονομική υπηρεσία της συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών. Με την ευκαιρία αυτής της νέας δυνατότητας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του Δήμου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών, βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.