επιστροφή
Main_page
Newsletter No61 - Απρίλιος 2014
29/04/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ανοίγουν αρχές Μαϊου όλες οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου
- Αναβαθμίζεται και αλλάζει όψη η Πλατεία Κορνάρου
- Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας
- Ξεκινά η Ανάπλαση της Λ. Ικάρου
- Το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο
- Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού
- Παρουσίαση νέων εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης
- Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο

 


Ανοίγουν αρχές Μαϊου όλες οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Αρχαιολογικό  Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν η γ.γ του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η άτυπη σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού αμισθί κ. Άννα Παναγιωταρέα και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη όπου περιηγήθηκαν στις νέες εντυπωσιακές αίθουσές του. Η κ.Μενδώνη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη που από το 2000 έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη των μνημείων της πόλης αλλά και την ολοκλήρωση του Μουσείου.

περισσότερα...


Αναβαθμίζεται και αλλάζει όψη η Πλατεία Κορνάρου

Μια από τις ιστορικότερες  πλατείες του Ηρακλείου η Πλατεία Κορνάρου αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται Λειτουργικά, Περιβαλλοντικά και Αισθητικά  μετά την παρέμβαση την οποία δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή.Ουσιαστικά  με αυτό το ζωτικής σημασίας έργο όπως το χαρακτήρισε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενοποιείται το βόρειο τμήμα της πλατείας  με την Κεντρική αγορά στην οδό 1866 και διατηρείται η ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής.

περισσότερα...


Σε Δημόσια Διαβούλευση η Πρόταση Ανακατασκευής και Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας

Αλλάζει όψη όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση σε εντυπωσιακή αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και αρκετοί πολίτες. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι η Πλατεία Ελευθερίας είναι ο Κεντρικός Ανοιχτός Δημόσιος Χώρος του Ηρακλείου που έχει συνδεθεί με όλες τις Ιστορικές, Πολιτικές αλλά και  Αρχιτεκτονικές και Πολεοδομικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη της Πόλης.

περισσότερα...


Ξεκινά η Ανάπλαση της Λ. Ικάρου

Τη Σύμβαση για το Έργο Πνοής που αφορά την  Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου στο τμήμα   από το Αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έως την Οδό Καρτερού υπέγραψε   ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Ανάδοχο του έργου.

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα αλλάξει την όψη μιας από τις κύριες εισόδους του Ηρακλείου αφού μέχρι σήμερα ήταν δρόμος χωρίς οργάνωση, πεζοδρόμια και φωτισμό δημιουργώντας παράλληλα ποιοτικές συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

περισσότερα...


Συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τη συναυλία Κλασσικής Μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η ΚΓ' Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων για να καλωσορίσουν την έναρξη της  Τουριστικής Περιόδου και του Διευρυμένου Ωραρίου των Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης.

περισσότερα...


Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού

Μέσα σε κλίμα  συγκίνησης  και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν  το πρωί τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού  από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο  τον Υφυπουργό  Εργασίας κ.Β.Κεγκέρογλου και τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών Συλλόγων. Το εντυπωσιακό μνημείο που βρίσκεται  στο παρκάκι  στη συμβολή της  Λεωφόρου Κνωσσού και Ιωνίας  φιλοτέχνησε ο  γνωστός Γλύπτης – Ακαδημαϊκός Γιάννη Παρμακέλη

περισσότερα...


Παρουσίαση νέων εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις έξι νέες εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία των  Αντιδημάρχων κ. Νίκου Γιαλιτάκη και Μανόλη Βασιλάκη,  του Προϊσταμένου της Βικελαίας κ. Δημήτρη Σάββα και του συγγραφέα κ. Λενακάκη Ανδρέα.

Όπως τόνισε ο κ.Κουράκης συνεχίζοντας μια μακρόχρονη παράδοση ο Δήμος Ηρακλείου  στα πλαίσια του εκδοτικού προγράμματος της  Βικελαίας  Δημοτικής  Βιβλιοθήκης, προχώρησε στην έκδοση έξι νέων βιβλίων.

περισσότερα...


Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο

O Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων, με εισοδηματικά κριτήρια, σε 800 οικογένειες, βάσει του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την Πέμπτη 27-3-2014 διανεμήθηκαν 4.404 κιλά ελαιολάδου σε 1666 ωφελούμενους του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...