επιστροφή
Main_page
Newsletter No65 - Αύγουστος 2014
01/09/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Αποδόθηκε σε χρήση η Πλατεία της Πύλης Σαμπιονάρα
- Άνοιξε τις πύλες της η μόνιμη έκθεση του Ν. Καζαντζάκη
- Σε λειτουργία το Βιβλιοπωλείο της Β.Δ.Β. και το Κέντρο Πληροφόρησης
- Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ 
- Εντυπωσίασαν του πολίτες οι χώροι του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου
- Σε λειτουργία η Μονάδα Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων
- Νέος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας
- Το Ηράκλειο της ενετοκρατίας ... ξαναζωντανεύει
- Σύγχρονος Μουσικός Εξοπλισμός για τα Δημοτικά Μουσικά Σχήματα


Αποδόθηκε σε χρήση η Πλατεία της Πύλης Σαμπιονάρα

Αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ένας νέος εντυπωσιακός χώρος των Ενετικών Τειχών. Πρόκειται για την Πλατεία Σαμπιονάρα ένα εντυπωσιακό τμήμα των Ενετικών Τειχών  με την Θολοσκεπή Στοά και το καλντερίμι καθώς και η πλατεία πάνω απ’ αυτήν που ενώνει το χώρο του λιμανιού με την πόλη  και θα οδηγεί  τους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας αλλά και αντίστροφα.

περισσότερα...


 Άνοιξε τις πύλες της η μόνιμη έκθεση του Ν. Καζαντζάκη «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» στην Πύλη Ιησού 

Άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 29/08/2014 η μόνιμη έκθεση του Ν. Καζαντζάκη  «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» στην Πύλη Ιησού. Οι επισκέπτες της έκθεσης έμειναν εντυπωσιασμένοι γιατί μπορούν να μάθουν για την ζωή και το έργο του μεγάλου Ν. Καζαντζάκη. Επίσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία μέσω μια ειδικά διαμορφωμένης παράπλευρης στην πύλη  σκάλας που οδηγεί στον ισόπεδο χώρο του προμαχώνα να επισκεφτούν και τον Τάφο του Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την Πύλη Ιησού.

περισσότερα...


Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Βιβλιοπωλείο της Β.Δ.Β. και το Κέντρο Πληροφόρησης

Ξεκίνησε η Λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτίριο Ακτάρικα, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, πολιτών και εκπροσώπων φορέων του Δήμου μας. Επίσης  ξεκίνησε και η λειτουργία του  Κέντρου Πληροφόρησης (Info Point) που επίσης θα λειτουργεί στο Ισόγειο του κτιρίου Ακτάρικα και στο οποίο ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ενημερωτικό υλικό αλλά και μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών συστημάτων να γνωρίζει την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης.

περισσότερα...


Αποκατάσταση κτιρίου για στέγαση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ

Μια νέα σημαντική δομή  υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με την  Αποκατάσταση και Επαναχρησιμοποίηση του ιδιόκτητου Διώροφου Διατηρητέου Κτίσματος του Δήμου Ηρακλείου, επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7, για να δημιουργηθεί το, «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ ΑμεΑ)», παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Συγγελάκη Δέσποινας και του Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Αλεξάκη Στέλιου .

περισσότερα...


Εντυπωσίασαν του πολίτες οι χώροι του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Μια πολύ όμορφη μουσική εκδήλωση έγινε στο αίθριο χώρο του Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο  Ηρακλείου,  στην οποία συμμετείχαν η Διεθνούς Φήμης Σολίστ Αλεξία Μουζά και το  Κουαρτέτο του Δήμου Ηρακλείου.Οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του ΠΣΚΗ, που είναι ήδη έτοιμοι. Στα πλαίσια της εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ανέφερε τα εξής :

περισσότερα...


Σε λειτουργία η Μονάδα Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά

Πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά τα εγκαίνια της Πρωτοποριακής και Καινοτόμου Μονάδας Τριτοβάθμιας  Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων , η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, που θα παράγει 6.000 m3 την ημέρα, αρίστης ποιότητας νερό για άρδευση , από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη. Τη τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος παρουσία Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  εκπροσώπων των πολιτικών και των Στρατιωτικών Αρχών, του Προέδρου  και το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων,  και πλήθους κόσμου.

περισσότερα...


Νέος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στο Ατσαλένιο

Στους δημότες του Ηρακλείου παραδόθηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κα Ελένη  Κόκκορη  ο νέος υπερσύγχρονος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στο Ατσαλένιο που θα εξυπηρετεί τη περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Ο νέος ΙΒ Βρεφονηπιακός Σταθμός κατασκευάστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου  στην συμβολή των οδών Αλαμάνας (που διανοίχτηκε για το σκοπό αυτό) και την οδό Σαββάκη.

περισσότερα...


Το Ηράκλειο της ενετοκρατίας ... ξαναζωντανεύει .... στις ηλεκτρονικές σας συσκευές

Ενημερώθηκε, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης από τα στελέχη της Παλιάς Πόλης και από τον ανάδοχο για την πορεία του έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΟΣΑΑ του Δήμου Ηρακλείου ΕΣΠΑ 2007-2013 με τίτλο : «Ηράκλειο, κάθε βήμα ... ένα ταξίδι, Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου». Το έργο που πρόκειται να ολοκληρωθεί αρχές του 2015, στοχεύει σε τρεις (3) άξονες:

περισσότερα...


Νέος Σύγχρονος Μουσικός Εξοπλισμός για τα Δημοτικά Μουσικά Σχήματα

Τον χώρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, μαζί με τον Αρχιμουσικό  Λεωνίδα Τζωρτζάκη, προκειμένου να παραλάβουν το Νέο Υπερσύχρονο Εξοπλισμό (ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, κρουστά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Διαδραστικός Πίνακας και  έπιπλα ) που θα δώσει τη δυνατότητα μουσικής έκφρασης της νεολαίας της πόλης μας μέσα από τη νέα μουσική δομή της πόλης  την  «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ» .

περισσότερα...