επιστροφή
Main_page
Newsletter No80 - Ιανουάριος 2016
31/01/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Μεγάλη αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών στον Δήμαρχο Ηρακλείου 
- «Αποστολή αγάπης» στη Λέσβο από το Δήμο 
- Στις προτεραιότητες του Δήμου ο Αθλητικός Τουρισμός
- Συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων 
- Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επιλεγμένους χώρους του Ηρακλείου
 - Ένας καφές σε αναμονή … στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ 
- 1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας
- Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο 
- Στο Δήμο Γερίου Λευκωσίας για τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Μηνά 
- Δημιουργία Εφαρμογής GIS στην Πολεοδομία 


Μεγάλη αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Με αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, παρουσία των Αντιδημάρχων  Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας κ. Πέτρος Ινιωτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Τουρκοκρητικών του Κουσάντασι κ. Γιουνούς Τσενγκέλ, τον  πρόεδρο του Συλλόγου Τουρκοκρητικών του χωριού Μελεμές (Νέες Μελέσες) της περιοχής Μεσσήνη κ. Τσαχίτ Αρσεβίν, τον πρόεδρο του Συλλόγου Τουρκοκρητικών Γκεμλίκ (Κίου) κ. Αχμέτ Τσακμάκ, τον εκπρόσωπο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αϊδινίου κ. Μεχμέτ Κιουτσούκ και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κουσάντασι κ. Χακάν Τουρχάν. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο καθηγητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ηρακλειώτης κ. Γιάννης Γιγουρτσής.

περισσότερα...


 «Αποστολή αγάπης» στη Λέσβο από το Δήμο  

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις για την ανακούφιση όσων πολιτών έχουν ανάγκη.  Οι δράσεις αυτές  δεν σταματούν μόνο εντός Ηρακλείου, αλλά δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη του  προς τους συνανθρώπους μας διοργάνωσε την συλλογή και αποστολή στη Λέσβο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και τους κατοίκους του ακριτικού νησιού αλλά και τον Δήμο του νησιού, να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί. Η Αντιδήμαρχος Λέσβου ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου για την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα που κάνει ο Δήμος Λέσβου, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο βάρος της διαχείρισης των πολύ μεγάλων μεταναστευτικών ροών.

περισσότερα...


Στις προτεραιότητες του Δήμου ο Αθλητικός Τουρισμός 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα: «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΤ, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας θέσει εξαρχής στις προτεραιότητές του και τους τομείς του Αθλητισμού και του Τουρισμού, επιδιώκει να καταστήσει την πόλη: Πολιτιστικό, Αθλητικό, Εμπορικό και Τουριστικό κέντρο της Μεσογείου. Τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 2015 στην πόλη μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες: το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου» και το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων», με τη διεθνή προβολή του Ηρακλείου, την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, και με την αθρόα προσέλευση θεατών, έδειξαν τη θέληση, το ενδιαφέρον και τις δυνατότητές μας.

περισσότερα...


 Συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων 

Συνάντηση είχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς  με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Χριστοφάκη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με αφορμή το περιστατικό που καταγράφηκε  στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, όταν μία ομάδα ατόμων εισήλθε στο χώρο και προκάλεσε φθορές. Ο κ. Βαρδαβάς ζήτησε  από τον κ. Χριστοφάκη, τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, στην διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας, στα ανοικτού και κλειστού τύπου αθλητικά κέντρα της πόλης, προκειμένου να αποφεύγονται οι  βανδαλισμοί και η φθορά της δημοτικής περιουσίας.

περισσότερα...


Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επιλεγμένους χώρους του Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου. Οι  ξεναγήσεις  πραγματοποιούνται σε  επιλεγμένους χώρους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Κάστρου.

περισσότερα...


Ένας καφές σε αναμονή … στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ

Η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «ένας καφές σε αναμονή».

Ο καφές που «περιμένει» (suspended coffee ή caffe sospesο) είναι ένας καφές ή ένα τόστ που προπληρώνεται από κάποιο συμπολίτη στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ, ανώνυμα, με σκοπό την  κατανάλωση από κάποιον συνάνθρωπο, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαύσει μια τόσο ταπεινή και απλή συνήθεια.

Για κάθε «καφέ ή τόστ σε αναμονή» στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ θα αναγράφεται η συναλλαγή σε πίνακα έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι για τον «καφέ που περιμένει».

περισσότερα...


 1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας στο Ηράκλειο 

Με δυο σημαντικές συμβάσεις συνολικού ύψους 1,028 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, η Δημοτική Αρχή εντείνει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη και τους οικισμούς του Ηρακλείου. Ειδικότερα, πρόκειται για τη σύμβαση ανακατασκευής ασφαλτικών οδοστρωμάτων, ύψους 539.556,21 €, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και την αποκατάσταση ζημιών του οδοστρώματος σε δημοτικούς δρόμους και τη σύμβαση κατασκευής μικρών τεχνικών έργων, ύψους 488.588,00 €, με στόχο την υλοποίηση και αποκατάσταση διανοίξεων που πραγματοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.

περισσότερα...


 Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο 

Ο Δήμος Ηρακλείου αναγνωρίζοντας την ευαισθησία των πολιτών και των ζωόφιλων οργανώσεων για τα ζώα συντροφιάς και ιδιαίτερα για τα αδέσποτα, και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τον περιορισμό οικονομικών πόρων, διέθεσε ένα σημαντικό ποσό το έτος 2015 στο δημοτικό κυνοκομείο Ηρακλείου, από ίδιους πόρους για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Η διάθεση των πιστώσεων αφορούσε την αμοιβή των υπηρεσιών 2 κτηνιάτρων, την αγορά τροφής, κτηνιατρικών φαρμάκων και αναλώσιμων συνεργείου περισυλλογής, καθώς επίσης και την βελτίωση των υποδομών του κυνοκομείου και του δημοτικού κτηνιατρείου.

περισσότερα...


  Στο Δήμο Γερίου Λευκωσίας ο κ. Λαμπρινός για τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά

Στην Κύπρο βρέθηκε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Γερίου κ. Αργύρη Αργυρού, στα πλαίσια της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Ηρακλείου, στον ομώνυμο ναό του Δήμου Γερίου κοντά στη Λευκωσία.

περισσότερα...


Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) στην Πολεοδομία 

Υπεγράφη  από την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS)» η οποία θα αφορά στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου. Η εφαρμογή αυτή είναι ένα ακόμη βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή η Πολεοδομία για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες.

περισσότερα...