επιστροφή
Main_page
Newsletter No83 - Απρίλιος 2016
28/04/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- 1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο
- Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου
- Καμπάνια με στόχο την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων
Με πολλά ρεκόρ το RUN GREECE Ηρακλείου 2016
Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»
- Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου
- Άλλαξε όψη το Πάρκο Καραμανλή 
- Βραβείο για το ψηφιακό έργο «Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640»



1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο - Ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες

Η Aντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού, καθώς και τις Ομάδες Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου τού Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πολυήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Τέχνη καθ’ οδόν». Στόχος του φεστιβάλ που προγραμματίζεται για το διάστημα από την 30η Ιουνίου ως την  3η Ιουλίου είναι η ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου, η άμεση επαφή και η  εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία, και η αισθητική αναβάθμιση σημείων της πόλης. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ δημιουργοί κάθε είδους (ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικού γκραφίτι, γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, χορού, παρουσιάσεων (performers), κινηματογράφου, video art, φωτογραφίας κ.ά.) καλούνται να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους ίδιους και το έργο τους.

περισσότερα...


Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου

Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταναστευτικών ομάδων και δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η πρώτη συνάντηση της τρίτης θητείας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου. Αποφασίστηκε και προγραμματίστηκε άμεσα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με παράσταση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων στα τοπικά διαμερίσματα και στις περιφερειακές ενότητες.

περισσότερα...


Καμπάνια με στόχο την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη σωστή διαχείριση αλλά και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια. Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβλέπονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προληπτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και προβολή σχετικών σποτ στα ηλεκτρονικά μέσα  της Κρήτης. Στόχος μέσα από την προβολή των σποτ είναι να μειωθεί η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς που αποτελεί τελευταία μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνον, αλλά είναι και μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης των ζώων.

περισσότερα...


Με πολλά ρεκόρ το RUN GREECE Ηρακλείου 2016 

Την τεράστια  αποδοχή του RUN GREECE  και την αγάπη των Κρητικών στο δρομικό κίνημα ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου με αφετηρία στην Πλατεία Ελευθερίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και  η Περιφέρεια Κρήτης. Ο Δήμος Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ  και όλες οι υπηρεσίες του δήμου σε πλήρη και αποδοτικό συντονισμό  με τους υπευθύνους του αγώνα προετοίμασαν  την πόλη. Το Ηράκλειο ασφαλές και έτοιμο υποδέχτηκε αυτό το αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό γεγονός στο οποίο συμμετείχαν περίπου 5.000 δρομείς.  

περισσότερα...


 Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»  

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – η οποία ολοκληρώνεται στις 13 Μαΐου. Τη  Δευτέρα 18 Απριλίου, τριάντα και πλέον φορείς παραστάθηκαν, μεταξύ αυτών, το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων του Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, πολίτες καθώς και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σε μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση σχετικά με την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων στην πόλη. 

περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου έγινε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της Β φάσης του έργου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ σήμερα το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες ενώ το ποσό της φτάνει τα 11.232.384,60 ευρώ.

περισσότερα...


Άλλαξε όψη το Πάρκο Καραμανλή 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων ευαισθητοποιημένων εθελοντών πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου, ο εξωραϊσμός και καθαρισμός για να επακολουθήσει η φύτευση στο πάρκο Καραμανλή που βρίσκεται στην οδό Λεβήνου περιοχή Θερίσου Δειλινών. Το πάρκο Καραμανλή επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες για να αλλάξει όψη το πάρκο μαζί με Αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ.

περισσότερα...


Βραβείο για το ψηφιακό έργο «Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640»

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής περιήγησης στην Candia του 1640 απέσπασε μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων το τρίτο βραβείο στο Tourism Awards 2016. Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6 Απριλίου. Το δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού   Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

περισσότερα...