επιστροφή
Main_page
Newsletter No93 - Μάρτιος 2017
01/04/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά 8 νέων απορριμματοφόρων
- Έφτασαν οι κομποστοποιητές - Ξεκινά η διαδικασία διανομής τους
- Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων  
- Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας ενόψει τουριστικής περιόδου
- Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος με την έγκριση της ΒΑΑ
- Πρώτη δράση για το παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO "Οι πόλεις που μαθαίνουν"
- Τρία νέα οχήματα στον στόλο του Δήμου Ηρακλείου



 Υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά 8 νέων απορριμματοφόρων  

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Καούσης Α.Ε.», παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και υπηρεσιακών στελεχών,  η σύμβαση για την αγορά οκτώ καινούριων απορριμματοφόρων, τα οποία θα προστεθούν στον στόλο καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Έφτασαν οι κομποστοποιητές - Ξεκινά η διαδικασία διανομής τους 

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, οι κομποστοποιητές θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση σε όσους κατέθεσαν την σχετική αίτηση μέχρι και την Κυριακή 26/3/2017. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου , η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

περισσότερα...


Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Με χαιρετισμό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» στην Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 17 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις συνεδριάσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα επικοινωνίας και έκφρασης για τους νέους πολίτες του τόπου μας και θα εξελιχθεί σε θεσμό. 

περισσότερα...


Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας ενόψει έναρξης τουριστικής περιόδου

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου.

περισσότερα...


Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ για το Ηράκλειο εξασφάλισε ο Δήμος με την έγκριση της στρατηγικής του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)

Η έγκριση και η χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Με την υπογραφή της έγκρισης και χάρη στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΒΑΑ που είχε εκπονήσει, ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης.

περισσότερα...


 Mε επιτυχία η πρώτη δράση για το παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO "Οι πόλεις που μαθαίνουν"

Ολοκληρώθηκε, με σταθερή συμμετοχή και με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες,  η πρώτη δράση συμμετοχικού σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου από 3 έως 5 Μαρτίου 2017  με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας  με αφορμή την ένταξη του Ηρακλείου στο παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις πόλεις που μαθαίνουν.

περισσότερα...


 Τρία νέα οχήματα στον στόλο του Δήμου Ηρακλείου 

Με τρία νέα οχήματα, δυο μηχανήματα έργου JCB κι ένα πυροσβεστικό όχημα μικρής κλίμακας μάρκας Isuzu, ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου. Τα δυο JCB αναμένεται να συμβάλλουν σε παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας (καθαριότητα, τεχνικές εργασίες κ.α.), το δε πυροσβεστικό όχημα μικρής κλίμακας, το οποίο θα παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε εστίες φωτιάς ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές εντός και εκτός της πόλεως, κάτι που ενισχύει την Πολιτική Προστασία, εν’ όψει και της θερινής περιόδου.

περισσότερα...