επιστροφή
Main_page
Newsletter No98 - Σεπτέμβριος 2017
01/10/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ικανοποίηση φορέων και ομάδων για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ
- Οι καλύτερες στιγμές του φετινού «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»
- Στους δρόμους της πόλης τα νέα απορριμματοφόρα
- Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο
- Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας ο Δήμος Ηρακλείου
- Σύσκεψη για άδειες καταστημάτων, τραπεζοκαθίσματα και ρύθμιση οφειλών 
- Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα εγκαίνια του 9ου ΚΔΑΠ
- Σε σχολεία της πόλης ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
- Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για τις εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο



Ικανοποίηση φορέων και ομάδων για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, κατά  κοινή ομολογία των συμμετεχόντων ομάδων, αλλά και των φίλων του μπάσκετ, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και τις δύο ημέρες του τουρνουά, έκλεισε τις πύλες το 2nd  International Basketball Tournament Crete/Heraklion.

Σκοπός του τουρνουά  που διοργανώθηκε από την ALFA PLUS A.E,  και το FERIAS TRAVEL  που είχαν και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι πάντα είναι αρωγοί σε τέτοιου  είδους  διοργανώσεις, ήταν να αναδείξουν, πέρα από την αγωνιστική πλευρά του τουρνουά, με την συμμετοχή ομάδων εκτός Ελλάδας και την άλλη πλευρά της διοργάνωσης ώστε το Ηράκλειο και η Κρήτη να γίνουν  ξανά το επίκεντρο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, αναδεικνύοντας την τουριστική, πολιτιστική  και πολιτισμική  δυναμική του νησιού.

περισσότερα...


Οι καλύτερες στιγμές του φετινού «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» 

To 3o Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», με τον «Ερωτόκριτο in blues» του Δημήτρη Μαραμή.

Από τις 24 Αυγούστου έως τις 19 Σεπτεμβρίου, οι Ηρακλειώτες αγκάλιασαν με θέρμη όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, γέμισαν τους χώρους του και δικαίωσαν τους συντελεστές του για τη πολύμηνη προσπάθεια που κατέβαλλαν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών. Και παράλληλα, τους δημιούργησαν την υποχρέωση, το 4ο «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» να είναι ακόμα καλύτερο.

περισσότερα...


Στους δρόμους της πόλης τα νέα απορριμματοφόρα

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηρακλείου από τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου τα νέα, υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Τα καινούργια οχήματα ταξινομήθηκαν και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες εκπαίδευσης των οδηγών, ενισχύουν τον στόλο του Δήμου Ηρακλείου και την προσπάθεια για μια πόλη ακόμα πιο καθαρή.

Με τα νέα απορριμματοφόρα επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων, η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες, καθώς και σημαντική οικονομία πόρων, καθώς έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μικρότερα έξοδα συντήρησης.

περισσότερα...


Δήμαρχος Ηρακλείου: «Είναι ευθύνη μας να μάθουμε τον κόσμο να ακούει την πραγματικότητα»

Την ευθύνη όσων εκφέρουν δημόσιο λόγο να εκπαιδεύσουν τον κόσμο να αποδέχεται και εντέλει να απαιτεί την αποτύπωση της πραγματικότητας, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια». Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Δήμαρχος μίλησε για τα προβλήματα του Ηρακλείου και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα εκπόνησης ενός μακρόπνοου σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση της χώρας,  ο οποίος δεν θα εξαρτάται από τα πρόσωπα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Παράλληλα, τόνισε ότι τα αποσπασματικά έργα  - βιτρίνας αποτελούν μέρος του προβλήματος της χώρας, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται αναντίρρητα επανεκκίνηση  - και η Κρήτη έχει ανάγκη τα μεγάλα έργα υποδομής, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

περισσότερα...


Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας ο Δήμος Ηρακλείου

Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας, στο εκθεσιακό κέντρο Expocentre Fairgrounds, στη Μόσχα, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου με περίπτερο μετά από πρόσκληση του ΕΟΤ. Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Carancini. Τα εγκαίνιά της έκθεσης τουρισμού έγιναν χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 παρουσία της Ρωσίδας Υπουργού Τουρισμού, Alla Manilova καθώς και της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. Πρόκειται για μία τουριστική έκθεση με παγκόσμια εμβέλεια στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων, εταιρειών, ξενοδόχων αλλά και εκπρόσωποι κρατών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από 50 περίπου χώρες του κόσμου.

περισσότερα...


Σύσκεψη στη Λότζια για τις άδειες καταστημάτων, τα τραπεζοκαθίσματα και τη ρύθμιση οφειλών

Αυστηρή προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας να σπεύσουν και να ολοκληρώσουν την σχετική διαδικασία απηύθυνε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια με εκπροσώπους τους.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός έγινε εκτενέστατη ενημέρωση και τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών έως και 100 δόσεις.

περισσότερα...


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα εγκαίνια του 9ου ΚΔΑΠ

Στα εγκαίνια του 9ου  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Δήμου Ηράκλειου παρευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Το ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά στεγάζεται στο 30ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Πυράνθου 44), έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών και η λειτουργία του εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

περισσότερα...


Σε σχολεία της πόλης ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  στο 6ο και 44ο  Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Τίτο, στο Καπετανάκειο και στο 8ο Γενικό Λύκειο στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού,  παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη.

Ο Δήμαρχος μίλησε στα παιδιά για την σημασία των σχολικών χρόνων στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και αφού τους επεσήμανε ότι όσα πρόσωπα κι αν περάσουν από τη ζωή τους, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ, τα προέτρεψε να τους ακούν και τους σέβονται, να μελετούν δίχως όμως να αμελήσουν να παίζουν και να αθλούνται καθημερινά.

περισσότερα...


Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για τις εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λότζια η σύσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στις οδούς Δικαιοσύνης  - Ίδης – Καλοκαιρινού για το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων εργασιών ανάπλασης της περιοχής.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε στα στάδια του μεγάλου έργου που θα αλλάξει την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου ενώ δόθηκαν οι λεπτομέρειες για την υπογειοποίηση του Δικτύου της ΔΕΗ που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου που συμμετείχαν στην σύσκεψη έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν διευκρινήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

περισσότερα...