επιστροφή
Main_page
Newsletter No105 - Απρίλιος 2018
01/05/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Δήμαρχος Ηρακλείου για το Run Greece: "Κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι"
- Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου
- Απαλλαγή για περισσότερες οικογένειες από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο»
- Ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων κάδων απορριμμάτων 
- Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή παιδικών χαρών
- Το ανακαινισμένο Κ.Β. ΚΕΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου


fb image tw image yt image gp image    


Δήμαρχος Ηρακλείου για το Run Greece: "Κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι" 

Περισσότεροι από 4.000 αθλητές όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2018» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο. 

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών. 

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες  5 , 10 χιλιομέτρων και Παιδιών 1.000μ.

περισσότερα...


Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου 

Εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου, το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Καράβολα, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχο πάρκο στην Κρήτη, στο οποίο οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν μαζί με τους τετράποδους «φίλους» τους,  και να τους αφήνουν να παίξουν ελεύθεροι, μέσα  σε μια περίφρακτη έκταση που τους παρέχει ασφάλεια. Η δημιουργία του πάρκου  αποτελούσε αίτημα και όσων δεν έχουν κατοικίδιο, καθώς θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον  να απολαμβάνουν ένα περίπατο στον Καράβολα, δίχως πιθανές παρεξηγήσεις.

περισσότερα...


Απαλλαγή για περισσότερες οικογένειες από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Την απαλλαγή ακόμη περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων,  αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

περισσότερα...


Δήμαρχος Ηρακλείου: «Αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο»

Τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2017 έκανε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στα κυριότερα σημεία της αρχικής του εισήγησης του στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος τόνισε :

«To Ηράκλειο αλλάζει! Αλλάζει με έργα ενταγμένα σε έναν συνολικό σχεδιασμό μακράς πνοής, όχι αποσπασματικά. Με παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές και στην περιφέρεια του  Δήμου. Αλλάζει η όψη του και ταυτόχρονα αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται οι  υποδομές του, πολλές από τις οποίες ήταν παραμελημένες...

περισσότερα...


Ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων κάδων απορριμμάτων 

Ξεκίνησε η τοποθέτηση 372 νέων κάδων απορριμμάτων στην πόλη του Ηρακλείου.  Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια στην οποία προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου  στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η ενίσχυση του δικτύου εντός των τειχών, η αντικατάσταση των παλιών, φθαρμένων κάδων και η βελτίωση της γενικότερης εικόνας του Ηρακλείου. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι παλιοί κάδοι που αποσύρονται από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επισκευαστούν, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό, από το προσωπικό της υπηρεσίας και θα τοποθετηθούν εκ νέου σε άλλα σημεία του Δήμου.

περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή παιδικών χαρών

Υπεγράφη τη Μ.Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στην Λότζια η σύμβαση για την «Ανακατασκευή Παιδικών Χαρών Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Πρόκειται για ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό της τάξης των 400.000 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης με την έκπτωση 175,309 ευρώ για 20 παιδικές χαρές εντός και εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

περισσότερα...


 Το ανακαινισμένο Κ.Β. ΚΕΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το ανακαινισμένο ΚΒ΄ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Μητέρα» επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) Γιώργο Βουρεξάκη, ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού σε όλους τους χώρους μέσα κι έξω από το κτίριο κυρίως στα σημεία όπου έγιναν οι βελτιωτικές εργασίες. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το φαγητό των παιδιών.

περισσότερα...