επιστροφή
Main_page
Newsletter No9
21/09/2009

 Νέα Διάκριση για την Ψηφιακή Σύγκλιση στον Δήμο Ηρακλείου

 Απονομή Τιμητικής Διάκρισης στην Ποιήτρια Κική Δημουλά

 Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα για τα Υποθαλάσσια Ρήγματα 

 Τελετή Απονομής Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» 2009 


 Νέα Διάκριση για την Ψηφιακή Σύγκλιση στον Δήμο Ηρακλείου

Είναι σημαντική η αναγνώριση που έχει κατακτήσει ο Δήμος Ηρακλείου στα θέματα της ψηφιακής σύγκλισης.

Αυτή τη φορά το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών « Κοινωνία της Πληροφορίας », που είναι και κύρια υπεύθυνο για το έργο του Εθνικού Δημοτολογίου, αναγνώρισε και επισήμως την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Ηρακλείου σ’ αυτό το ζωτικό για τη Διοίκηση Τομέα.

περισσότερα...


Απονομή Τιμητικής Διάκρισης στην Ποιήτρια Κική Δημουλά από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου βράβευσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου τη μεγάλη μας  ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά απονέμοντάς της τιμητική διάκριση για τη συνολική προσφορά της στην Ποίηση, τον Πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που απορρέουν μέσα από το έργο της.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη,  του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διαμερισματικών και Τοπικών Συμβουλίων.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα για τα Υποθαλάσσια Ρήγματα

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου οι Ερευνητικές Εργασίες, στα πλαίσια της Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ύπαρξη Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων στον Θαλάσσιο Χώρο του Κόλπου του Ηρακλείου.

Οι εργασίες που διήρκεσαν 4 ημέρες και 3 νύχτες, έγιναν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Δρ. Δημήτριου Παπανικολάου - Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Ε.Κ.Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή ομάδας, ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού με το Ωκεοναγραφικό Σκάφος «Αιγαίον» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

περισσότερα...


 Τελετή Απονομής Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» 2009 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2009 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η βράβευση του μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης».

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

" Φέτος, σειρά για το βραβείο έχει ο κύκλος της Δημιουργικής Μουσικής και η επιλογή του Χρήστου Λεοντή αποτελεί συνέχεια της υψηλού επιπέδου παράδοσης που το συνοδεύει.

Γιατί ο Χρήστος Λεοντής είναι μια καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής. Ένας δημιουργός με Πανελλήνια αναγνώριση και έργο πολυεπίπεδο και μεγάλο."...

περισσότερα...